خواص ادویه ها برای زنگی سالم تر

خرید ادکلن

خواص ادویه ها برای زنگی سالم تر

انواع ادویه و افزودنی‌های گیاهی از ابتدای تاریخ در سفره ایرانی جای ثابتی داشته‌اند و طعم دل‌چسب غذاهای ایرانی تا حد زیادی وابسته به آن‌هاست؛ اما نکته‌ای که شاید خیلی از ما از آن آگاه نباشیم، تأثیر نوع و میزان ادویه مصرفی بر شرایط کلی سلامتی ماست. در واقع این افزودنی‌ها و ادویه‌های گیاهی، در کنار طعم‌ دادن به غذا می‌توانند تأثیر مستقیمی بر سلامت ما داشته باشند. به همین دلیل هم تصمیم گرفتیم تا در این مطلب  فهرستی از ادویه‌های جایگزین را برای شما تدارک ببینیم که در کنار داشتن طعم مشابه می‌توانند به افزایش سلامتی یا پیشگیری از برخی بیماری‌ها کمک کنند.

برای کاهش وزن : فلفل قرمز به‌ جای فلفل سیاه استفاده کنید

فلفل سیاه در دستور طبخ بسیاری از غذاها وجود دارد و به‌ عنوان یک طعم‌ دهنده ملایم استفاده می‌شود؛ اما اگر به‌ دنبال کاهش وزن هستید، بهتر است فلفل سیاه را با قرمز جایگزین کنید. فلفل قرمز با آن رنگ قرمز آتشین و طعم تند خود باعث تحریک بدن و شبیه‌ سازی شرایط مشابه استرس می‌شود. در نتیجه اشتهای شما کاهش‌ یافته و میزان کالری مصرفی شما هم پایین می‌آید. همچنین فلفل قرمز باعث افزایش سوخت‌ و‌ ساز بدن شما شده و با مصرف آن بدن شما با سرعت بیشتری به مصرف انرژی می‌پردازد که می‌تواند در درازمدت باعث کاهش وزن شما شود. برای دستیابی به نتیجه لازم باید حدود نیم قاشق چایخوری از این فلفل را به غذای موردنظر خود اضافه کنید. البته به خاطر داشته باشید که تند کردن بیش‌ از حد غذا هم می‌تواند برای سیستم گوارشی و سلامت کلی بدن شما مضر باشد، پس زیاده‌روی نکنید.

 

برای بهبود حافظه: رزماری به‌ جای آویشن

آویشن یکی از ادویه‌های بسیار محبوب و البته پرخاصیت است که در بسیاری از خوراکی‌ها از غذاهای سنتی گرفته تا فست‌ فودها استفاده می‌شود. جایگزین مناسبی که می‌توانید به‌ جای آویشن به کار ببرید، رزماری است. رزماری باعث بهبود جریان خون در ناحیه مغز شده و نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که می‌تواند در بهبود حافظه مؤثر باشد. همچنین این ادویه می‌تواند باعث افزایش طول عمر شما هم بشود.

برای آنتی‌اکسیدان‌های بیشتر: فلفل شیرین به‌ جای دارچین یا جوز هندی

این ادویه که از میوه درخت فلفل‌ شیرین جامائیکایی به‌دست می‌آید، نسبت به سایر ادویه‌های مورداستفاده از غذاهای شیرین طعم تندتری دارد؛ اما فلفل شیرین حاوی چهار برابر آنتی‌اکسیدان بیشتر نسبت به جوزهندی است و در این زمینه حتی از دارچین هم غنی‌تر است. اگر هم بیشتر به‌دنبال طعم هستید تا شیرینی، باید بدانید که فلفل شیرین حاوی روغنی به نام یوژنول است که در برگ ریحان هم یافت می‌شود؛ بنابراین می‌توانید از فلفل‌ شیرین در خوراکی‌هایی که ریحان در دستور طبخ آن‌ها وجود دارد، به‌راحتی استفاده کنید و نگران تغییر طعم غذا هم نباشید.

برای بهبود دردهای مفصلی: ریحان به‌ جای پونه

حالا که حرف از خصوصیات ریحان شد، بد نیست که بدانید برگ‌های تازه ریحان حاوی روغن‌های طبیعی هستند که خواص ضدالتهابی دارند و برای کسانی که دچار دردهای مفصلی و آرتروز هستند، ایده‌آل محسوب می‌شود. در واقع التهاب دلیل اصلی بیشتر درد بیماران مبتلا به آرتروز است و به همین دلیل استفاده از این گیاه دارویی می‌تواند به کاهش درد این دسته از بیماران کمک قابل‌ توجهی بکند. در کنار همه این‌ها، استفاده بیشتر از ریحان می‌تواند به سلامتی استخوان‌های شما هم کمک کند؛ چرا که نسبت به پونه دارای مواد معدنی بیشتری برای استخوان‌های شماست. یک قاشق چایخوری پودر ریحان خشک‌ شده نسبت به همین مقدار پونه حاوی دوبرابر ویتامین K، دو برابر منیزیم و حدود ۱۰% کلسیم بیشتر است. پس از ریحان غافل نشوید.

 

برای متوازن‌ کردن قند خون: دارچین به‌ جای میخک

–میخک و عصاره آن یکی از انواع گیاهان دارویی با خواص ضدالتهابی قوی هستند، اما اگر می‌خواهید قند خونتان را هم متوازن کنید، به‌ جای آن از دارچین استفاده کنید. ترکیبات موجود در دارچین باعث جذب‌ بهتر گلوکز توسط سلول‌های بدن شده و همچنین فرآیند عبور غذا از معده را به تأخیر می‌اندازند. به همین دلیل هم قند خون را پس از خوردن غذا پایین می‌آورد و باعث افزایش انرژی کلی، تمرکز و قدرت ذهنی شما می‌شود. استفاده از این ادویه تنها به میزان یک گرم در روز می‌تواند تمام خواص مفید آن را در اختیار شما قرار دهد و می‌توانید آن را در غذا یا با نوشیدنی‌های گرم مثل دمنوش‌ها و چای استفاده کنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.