برای درمان کمردرد بارداری چه باید کرد؟

خرید ادکلن

برای درمان کمردرد بارداری چه باید کرد؟

برای درمان کمردرد بارداری چه باید کرد؟ علت کمردرد در اوایل بارداری کمردرد در هفته های اول بارداری کمردرد در بارداری و جنسیت جنین کمردرد در ماه چهارم بارداری کمردرد در ماه دوم بارداری کمردرد در ماه پنجم بارداری کمردرد بارداری از کی شروع میشه

برای درمان کمردرد بارداری چه باید کرد؟

بارداری باعث تغییر زندگی و اندام خانم ها می شود. اتفاقات زیادی در دوران بارداری برای خانم ها می افتد که برخی از آنها عجیب و ناراحت کننده هستند. اما یکی از مهم ترین مشکلات دوران بارداری کمر درد است.تقریبا تمام خانم ها در این دوران به کمردرد مبتلا می شوند و معمولا این مشکل در نیمه دوم بارداری آغازمی شود.

مهم ترین علل کمردرد دوران بارداری عبارتند از:

افزایش وزن
تغییر وضعیت بدن
تغییرات هورمونی
جدایی بین عضلات
اضطراب

درمان کمر درد با ورزش کردن
ورزش منظم باعث تقویت عضلات شده، انعطاف پذیری آنها را افزایش داده و فشار وارد شده به ستون فقرات را کم می کند. ورزش های بی خطر برای اکثر خانم های باردار عبارتند از: پیاده روی، شنا و استفاده از دوچرخه های ثابت.

استفاده از کمپرس سرد و گرم
گاهی استفاده از تکنیک های گرمایی و سرمایی نیز به بهبود کمردرد کمک میکند‌. به عنوان مثال می توانید با مشورت پزشک از کمپرس آب سرد استفاده کنید. در این روش می توانید یخ را در پارچه یا حوله تمیزی بپیچید و آن را روی قسمت دردناک کمر خود قرار داده و به مدت ۲۰ دقیقه منتظر بمانید. این کار را چند بار در روز انجام دهید.بعد از دو یا سه روز از کمپرس گرم استفاده کنید. به این صورت که حوله گرم شده یا بطری حاوی آب گرم را روی قسمت دردناک قرار دهید. توجه داشته باشید که از بطری یا حوله گرم روی شکم خود استفاده نکنید.

صحیح نشستن
نکته دیگر چطور نشستن است. قوز کردن و خم شدن به جلو در هنگام نشستن و راه رفتن به کمر و ستون فقرات آسیب میزند. بنابراین حفظ یک حالت خوب در هنگام نشستن، کار کردن و یا راه رفتن ضروریست.به عنوان مثال در هنگام خواب به پهلو بخوابید و یک بالشت بین پاهای خود قرار دهید. به این ترتیب فشار واردشده به کمر کاهش پیدا می کند. یا در هنگام کار در پشت میز حوله یا پارچه ای را لوله کرده و در پشت خود قرار دهید و پاهای خود را نیز روی یک سطح صاف قرار دهید.صاف بنشینید و شانه های خود را به سمت عقب بکشید. گفته می شود طب سوزنی هم به بهبود کمر درد دوران بارداری کمک می کند.

چند نکته دیگر برای بهبود کمردرد دوران بارداری
کمردرد
در هنکام بلند کردن هر چیزی از روی زمین کمر خود را خم نکنید، بلکه زانوهایتان را خم کنید
کفش پاشنه بلند نپوشید
به پشت نخوابید
برای بهبود کمردرد از ساپورت یا کمربند مخصوص استفاده کنید
به یاد داشته باشید اگر کمردردتان تداوم پیدا کرده و آزاردهنده شده است، حتما با پزشک مشورت کنید. به علاوه قبل از مصرف هر گونه داروی ضد درد حتما با پزشک مشورت کنید.معمولا استامینوفن برای اکثر خانم های باردار بی خطر است، اما آسپرین و سایر داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن به هیچ عنوان در این دوران توصیه نمی شوند.

یك متخصص زنان و زایمان اظهار كرد: کمردرد شایع‌ترین مشکل دوران بارداری است زیرا مادر در حال افزایش وزن است. کمردردهای شدید در ماه‌های آخر همراه با خونریزی و ترشحات واژن می‌تواند علامتی برای زایمان زودرس باشد.دکتر ترانه شمس گفت: شکایت از کمردرد شایع‌ترین مشکل در بارداری است زیرا فرد دچار اضافه وزن است و هورمون‌ها در حال تغییر هستند و این آرامش عضلات و رباط‌های سراسر بدن را به هم می‌ریزد اما با روش‌های درمانی کمردرد در دوران بارداری و با یک استراتژی ساده می‌توان از بروز آن تا حد زیادی جلوگیری کرد.

وی تصریح کرد: کودک شما در حال رشد است و این مرکز ثقل شما را به جلو می‌راند پس بهتر است برای کمتر شدن دردتان سعی کنید پشت و شانه‌های خود را به سمت پائین و راست کشش دهید و باز هم صاف بایستید و این تمرین را روزی چند بار تکرار کنید، به زمان و وضعیت نشستن و ایستادنتان دقت کنید و حتما هنگام ایستادن یک پای خود را روی چهار پایه قرار دهید.دکتر شمس در ادامه گفت: هنگامی که می‌خوابید، سعی کنید هر دو زانو را خم کرده و یک بالش بین آنها قرار دهید و کفش و شلوار خود را با دقت انتخاب کنید. پوشیدن کفش پاشنه بلند با قوس کم گزینه مناسبی است.وی در ادامه تاکید کرد: سعی کنید تمرینات کج کردن لگن خاصره را دنبال کنید و درمان با مکمل‌ها را فراموش نکنید.

برای درمان کمردرد بارداری چه باید کرد؟

 

کمردرد در دوران بارداری بسیار شایع است. این عارضه معمولا بخش طبیعی از بارداری است و بیماری محسوب نمی شود. برای تسکین این درد، داروهای ضد التهابی زیادی وجود دارند که مصرف آن ها در دوران بارداری بلامانع است.

در این میان برخی از زنان ترجیح می دهند که از دارو استفاده نکنند. برای این دست از مادارن، روش هایی غیر شیمایی زیادی وجود دارد که منجر به تسکین کمر درد در دوران بارداری می شود. در ادامه به این راه ها اشاره می کنیم.

در ابتدا مهم است که درک کنید علت کمر درد در دوران بارداری چیست؟ این مسئله به شما کمک می کند تا با تغییر شیوه زندگی، دردتان را مدیریت کنید.

دلایل کمردرد در دوران بارداری
دلایل متعددی برای کمر درد در دوران بارداری وجود دارد. مهمترین علتی که می توان برای آن نام برد، تغییرات طبیعی است که در بدن رخ می دهد. اما گاهی این درد ناشی از آسیب هایی است که به بدن مادر در طی دوران بارداری وارد می شود. در برخی از مواقع نیز کمر درد قبل از دوران بارداری وجود داشته و حاملگی تنها، علت عود بیماری است. برخی از دلایل شایع کمر درد در دوران بارداری عبارتند از:

• افزایش وزن بدن به خصوص در ماه های آخر بارداری
• افزایش دور کمر به علت افزایش سایز رحم
• انحنای غیر طبیعی و بیش از حد پایین کمر (قوس کمر)
• عدم استراحت کافی به ویژه در نیمه دوم بارداری
• جدایی کمر و ماهیچه های لگن جهت ایجاد فضایی بیشتر برای رحم
• ترشح هورمون های مربوط به حاملگی که باعث ناتوانی رباط ها در حمایت از کمر می شوند
• خم شدن بیش از و بلند کردن اشیاء بدون استفاده از زانو
• پوشیدن کفش نامناسب در پیاده روی ها و ایستادن ها طولانی مدت
• استفاده از تشک بی کیفیت و غیر استاندارد
• بزرگ شدن غیر طبیعی سینه ها

البته اضافه وزن ناگهانی و شدید نیز یکی دیگر از علل کمر درد در دوران بارداری است. در هر صورت اگر کمر درد غیر طبیعی دارید با پزشک مشورت کنید تا بهترین درمان را به شما توصیه کند. گاهی اوقات نیز کمر درد در این دوران مربوط به عوامل ذکر شده نیست و از چیزی جدی تر از فشار عضلانی ناشی می شود.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.