آیا یک ساعت بعد از غذا خوردن گرسنه می شوید؟ ( دلایل گرسنگی )

خرید ادکلن

دلایل گرسنگی

دلایل گرسنگی اگر شما هم جزو افرادی هستید که یک ساعت بعد از غذا خوردن احساس گرسنگی می کنید و نمی توانید دلیل درستی برای آن بیاورید به جای پرخوری بهتر است این مقاله را مطالعه نمایید. دلایل مشکل شما بسیار ساده است.باید در بشقاب غذایتان دنبال مقصر بگردید مسلما ترکیب غذایی که در هر وعده میل می نمایید عامل اصلی این مشکل است.

دلایل گرسنگی

چگونه مدت طولانی تری سیر بمانید
اگر زود به زود گرسنه می شوید به احتمال زیاد غذای شما بیشتر حاوی کربوهیدرات یا ترکیبی از کربوهیدرات با کمی پروتئین است. پروتئین شما را سیر می کند ولی عاملی که باعث می شود مدت بیشتری سیر بمانید چربی سالم همراه پروتئین است. بنابراین به وعده های غذایی با میان وعده خود چربی های سالم اضافه کنید در این صورت 4 تا 5 ساعت طول می کشد تا دوباره احساس گرسنگی داشته باشید.یکی دیگر ار مقصرین اصلی تمایل شما به پرخوری و زود گرسنه شدن، مصرف قند و کربوهیدرات های تصفیه شده است. خوردن شیرینی، نان سفید، برنج پاستا و غیره باعث می شود قند خون شما به سرعت بالا برود و به سرعت پایین بیاید این کاهش سریع قند خون باعث می شود خیلی زود احساس گرسنگی کنید. بنابراین تا می توانید از مصرف شیرینی جات اجتناب کنید و در صورت تمایل به خوردن چیز های شیرین، میوه ها و خرما را جایگزین نمایید.

منابع غذایی چربی های سالم که می توانید به رژیم غذایی خود اضافه کنید عبارتند از:

آووکادو

تخم مرغ کامل

آجیل ها و مغزها

روغن زیتون بکر

ماهی سالمون

اشتباه است که تصور کنید چربی شما را چاق می کند. مصرف کالری بیش از حد است که شما را چاق می کند. با محاسبه کالری می توانید 15 تا 20 گرم چربی سالم در هر وعده غذایی استفاده کنید و به این ترتیب مدت زمان بیشتری احساس سیری داشته و جلوی پرخوری و در نتیجه اضافه وزن شما گرفته می شود.

چگونه با برنامه ریزی غذا بخورید تا چاق نشوید
در دنیای مدرن امروز همه به برطرف کردن فوریِ نیازهای اولیه خود معتاد شده‌اند. در این میان، خوراک‌ی های سرپایی و به قول معروف “ته‌بندی کردن” بسیار رایج شده است.”تغذیه بدون برنامه‌ریزی” را می‌توان خوردن غذا بدون توجه به زمان و میزان مصرف تعریف کرد. این نوع غذا خوردن ارتباط نزدیکی با خوردن از روی بیکاری و یا خوردن به‌ منظور گذران وقت دارد. شباهت میان این دو مورد در این است که ما همیشه نسبت به حجم غذایی که می‌خوریم هشیار و آگاه نیستیم.

چرا بدون برنامه غذا می خوریم؟
ذهن ما در ابتدایی‌ترین سطح به دنبال یک‌چیز است: زنده ماندن. حتی اگر بلافاصله به انرژی نیاز نداشته باشیم، وقتی غذا در دسترس باشد آن را می‌خوریم و انرژی آن را به‌عنوان چربی در بدن ذخیره می‌کنیم.

چگونه عادت‌های غذایی برنامه‌ریزی نشده را کنترل کنیم؟
باید بر روی خوردن آگاهانه تمرکز کنیم. زمانی که با حواس‌پرتی غذا می‌خوریم، بدون شک در دام پرخوری می‌افتیم. مثلاً هنگام تماشای فیلم و تلویزیون ممکن است آن‌قدر درگیر داستان شویم که پیام سیری به مغز نرسد و وقتی به خودمان می‌آییم می‌فهمیم که مقدار زیادی پاپ‌کورن خورده‌ایم.

راه های مقابله با پرخوری:
1. بر روی حس خوبِ غذا خوردن تمرکز کنید
از غذا خوردن جلوی تلویزیون خودداری کرده و بر روی آنچه می‌خورید تمرکز کنید. غذایتان را آرام بجوید. بر روی مزه غذا و حسی که به شما می‌دهد تمرکز کنید. خواهید فهمید که این روش کمک می‌کند آهسته‌تر غذا بخورید؛ درنتیجه زمانی که سیر شدید به‌ راحتی قاشق و چنگال را کنار می‌گذارید و می‌گویید: “کافی است.”

2. از خوردن غذاهای فوری امتناع کنید
روش دیگر، حذف کردن غذاهای فوری است. اصلاً این نوع غذاها را خریداری نکنید تا در دسترس نباشند. با چیپس، بیسکوییت و این نوع خوراکی‌ها خداحافظی کنید.

3. استفاده از خطای دید برای کنترل میزان غذا
ثابت‌شده که ظرف غذا بر میزان غذایی که می‌خوریم تأثیر دارد. بنابراین از بشقاب‌های کوچک استفاده کنید. میزان مشخصی از غذا در یک ظرف کوچک زیاد و در یک ظرف بزرگ، کم دیده می‌شود. بنابراین با ظرف کوچک حس می‌کنید غذای بیشتری خورده‌اید.

4. به بدن خود گوش کنید
یک‌لحظه صبر کنید، نفس عمیقی بکشید و ببینید چه حسی دارید. آیا هنوز گرسنه‌اید؟ بر بدنتان و حسی که دارید تمرکز کنید. اگر حس کردید هنوز گرسنه‌اید، بازهم بخورید. هیچ اشکالی ندارد. اما یک دقیقه مکث و تأمل در میانه غذا برای کنترل پرخوری بسیار مؤثر است.

مطالعات نشان می ‌دهند که پرخوری تا حد زیادی مشابه اعتیاد به مواد مخدر و الکل است. در حقیقت مکانیسم مغزی عدم توانایی ترک اعتیاد مشابه عدم کنترل غذا خوردن در افراد پرخور است.
تحقیقات انجام شده در دانشگاه بوستون نشان داد که تغذیه موش ‌ها با غذاهای ناسالم همان ناحیه از مغز را تحریک می ‌کند که مصرف مواد مخدر تحریک می‌ کند.

دلایل گرسنگی

پژوهشگران برای انجام این تحقیق تعدادی موش را تحت تغذیه با غذاهای شیرین، چرب و پر کالری قرار دادند. پس از چند روز، این موش‌ ها به شرایط طبیعی و رژیم غذایی سالم خود بازگشتند، اما مشاهده شد که این موش ‌ها دیگر تمایلی به غذای سالم ندارند.نتایج این مطالعه اثبات کرد که نداشتن الگوی تغذیه مناسب و پیروی از رژیم غذایی متغیر (گاهی غذاهای سالم و گاهی ناسالم) موجب می شود که افراد تمایل خود را به غذاهای سالم از دست بدهند و تنها از غذاهای ناسالم لذت ببرند.نکته مهم دیگر در این تحقیق این بود که بازگرداندن موش ها از رژیم غذایی ناسالم به رژیم غذایی سالم موجب افزایش ترشح پروتئینی به نام عامل آزاد سازی کورتیکوتروپین (CRF) در مغز شد. CRF عاملی عصبی- هورمونی است که در استرس و واکنش های جسمی و روحی متعاقب آن نقش حیاتی ایفا می کند. بدین معنی که استرس با افزایش تولید این ماده همراه است.

در ادامه این پژوهش مشخص شد که ماده CRF زمانی به سطح طبیعی خود می رسد و استرس موش ‌ها کاهش می یابد که غذاهای شیرین و ناسالم به رژیم غذایی آنها افزوده شود. این حالت مشابه شرایطی است که افراد پس از اعتیاد به مواد مخدر، در صورت عدم مصرف آن دچار استرس شده و برای رهایی از واکنش های اضطرابی ناچار به مصرف مخدرها هستند. در واقع می توان این طور نتیجه گرفت که این مکانیسم مغزی، افراد را از ترک اعتیاد به مواد مخدر باز می دارد.متخصصان معتقدند که استفاده از بازدارنده های CRF به درمان پرخوری، همچنین اعتیاد به الکل و مواد مخدر کمک قابل ملاحظه ای خواهد نمود.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.