کمک های اولیه در زمان تشنج

خرید ادکلن

کمک های اولیه در زمان تشنج

کمک های اولیه در زمان تشنج هنگام تشنج بزرگسالان چه باید کرد اقدامات هنگام تشنج اقدامات بعد از تشنج اقدامات اورژانسی در تشنج اقدامات اولیه در تشنج کودکان اقدامات پرستاری در تشنج پیشگیری از تشنج بعد از تشنج چه باید خورد

کمک های اولیه در زمان تشنج

اگر یکی از اطرافیان شما دچار تشنج شود، چه اقداماتی برای بهبود حال وی باید انجام دهید؟ در این مقاله چند راهنمایی برای چگونگی برخورد با افراد مبتلا به صرع ارائه می شود.بهتر است در مورد صرع و تشنج دانش پزشکی داشته باشید. اگر موقعیت اورژانسی اتفاق افتاد، دانش مربوط به اختلالات صرع می تواند به امنیت فرد مبتلا کمک کند و اطرافیان نیز راه درمانی مناسب را برای وی آماده کنند.

اگر مبتلا به صرع هستید، اطمینان حاصل کنید در صورتی که به تشنج دچار شوید، خانواده و همکاران می دانند چه اقداماتی انجام دهند.اگر دچار تشنج می شوید، از قرار گرفتن در مقعیت های پر خطر، مانند مکان های مرتفع و راندن ماشین و وسایل نقلیه خودداری کنید. اگر تشنج شما تحت کنترل است، میزان خطر آن کمتر است، اما در عین حال به خطرات احتمالی برخی فعالیت های خاص مانند چمن زنی، کار در اطراف ماشین آلات کشاورزی و لوازم داغ، دقت بیشتری داشته باشید.

داشتن فعالیت بدنی در هر حالت مهم است، اما ورزش و فعالیت های خود را باید عاقلانه انتخاب کنید. ممکن است لازم باشد از برخی ورزش ها اجتناب کنید، اما اگر تشنج شما تحت کنترل است، می توانید یک زندگی عادی داشته باشید.دوستان در اینگونه مواقع بسیار کمک کننده می باشند. همیشه شخصی همراه شما باشد که در مورد بیماری و چگونگی کمک به شما اطلاعات کافی داشته باشد. فعالیت هایی مانند بیس بال، دوچرخه سواری، قایقرانی، اسب سواری و یا هاکی را بهتر است با پوشیدن کلاه ایمنی و جلیقه نجات انجام دهید و شخص مطلع به شرایط شما نیز همراهتان باشد – به هرحال استفاده از کلاه ایمنی و جلیقه امری ضروری برای همه مردم است.

اگر از داروهای ضدتشنج استفاده می کنید، مصرف آن را به طور ناگهانی متوقف نکنید و یا میزان آن را بدون مشورت با پزشک تغییر ندهید. نوع دارویی که به هر بیمار مبتلا به صرع تجویز می شود، به نوع بیماری بستگی دارد و میزان مصرف آن نیز براساس سن، جنسیت و برخی عوامل دیگر در بیمار تعیین می شوند.نسبت به تداخلات دارویی ناشی از داروهای ضدتشنج و داروای دیگری که مصرف می کنید، آگاهی کامل پیدا کنید. اگر در مورد تداخلات دارویی مطمئن نیستید، قبل از مصرف آنها با پزشک خود یا داروساز مربوطه مشورت کنید.از مصرف مشروبات الکلی اجتناب کنید، زیرا الکل بر روی اثربخشی دارو تاثیر خواهد داشت و ممکن است آستانه تشنج مغز را کاهش دهد.

کمک های لازم در زمان بروز تشنج

  • اگر در اطرافیان شما کسی مبتلا به صرع می باشد، می تواند کمک های زیر را به وی بکنید:
  • دور گردن فرد را باز و شل کنید.
  • سعی نکنید فرد را نگاه داشته یا مهار کنید، این امر بیشتر باعث صدمه زدن به وی می شود.
  • هر شیئی را در دهان فرد وارد نکنید، این امر نیز باعث جراحت می شود.
  • به تماشاگران نگران اطمینان دهید و از آنها بخواهید اتاق فرد را ترک کنند.
  • اشیاء نوک تیز را از فرد دور کنید تا از صدمات احتمالی جلوگیری کنید (مانند عینک، مبل و اشیاء دیگر).
  • پس از تشنج بهتر است فرد را به پهلو بخوابانید و راه هوایی وی را برای تنفس باز کنید و از بلعیدن ترشحات پیشگیری کنید.
  • پس از اتمام تشنج، فرد بیمار ممکن است کمی گیج باشد و نباید تنها بماند.
  • در بسیاری موارد، به ویژه اگر فرد سابقه تشنج دارد، نیازی به تماس با اورژانس نیست.
  • اگر تشنج بیشتر از 5 دقیقه طول کشید و یا اینکه پس از اتمام اولی دوباره تشنج دیگری آغاز شد و یا اینکه پس از اتمام حرکات مربوط به تشنج فرد بیدار نشد، با اورژانس تماس بگیرید. اگر نگران وجود بیماری دیگری، مانند دیابت یا بیماری قلبی هستید، به پزشک مراجعه کنید.

 

* تنها اقدامي كه به طور قطع نبايد انجام دهيد اين است كه سعي كنيد چيزي بين دندان‌هايش بگذاريد اين اقدام خطرناك بوده و مي‌تواند باعث صدمه قابل ملاحظه‌اي به دندان‌هايش شود و هم‌چنين ممكن است دست شما به شدت گاز گرفته شود

* به هيچ عنوان، هرگز و هرگز در حين حمله و يا حتي بلافاصله پس از ختم حمله، آب، نوشيدني و حتي داروهاي فرد را به او نخورانيد

*  سيلي زدن، آب پاشيدن، تنفس دهان به دهان و فشار روي قفسه سينه ممنوع است

* سعي نكنيد جلوي حركات غير ارادي را در جريان حمله شديد بگيريد، چون ممكن است باعث شكسته شدن استخوان‌هاي اندام‌ها شود

*  پس از يك حمله شديد، بيمار نياز به استراحت دارد. قبل از اينكه فرد به سر كار خود برگردد به او استراحت بدهيد

* كبود شدن لب‌هاي بيمار در حين حمله تشنج، به علت كمبود اكسيژن خون است و به تنهايي خطرناك نيست و تنها در حملاتي كه حمله تشنج طي چند دقيقه خود به خود تمام نشود نياز به خبر كردن آمبولانس دارد

* پس از تمام شدن تشنج تونيك كلونيك ممكن است فرد به خواب برود كه تا نيم ساعت هم طول بكشد. اين حالت طبيعي است تا زماني كه شخصي پيش بيمار است و تحت نظر باشد و اين اقدام مانعي ندارد، بگذاريد هر قدر كه مي‌خواهد بخوابد.

* ضرورتي ندارد كه پس از هر بار تشنج آمبولانس يا پزشك را خبر كرد.

کمک های اولیه در زمان تشنج

در زمان بروز تشنج در کودکان چه باید کرد؟
کودکان نسبت به بزرگسالان بدن ضعیف تری دارند که در مواجه با اختلالات پایداری کمتری را از خود بروز خواهد داد؛ البته کودکان نسبت به بزرگسالان بیشتر در معرض ایجاد تشنج قرار دارند. چندین اقدام اساسی وجود دارد که لازم است تا هنگامی که کودک شما در وضعیت تشنج قرار گرفت را به دقت انجام دهید.

۱) حفظ آرامش و ماندن در كنار كودك
۲) قرار دادن بیمار در وضعیت خوابیده به شكم و یا به یك پهلو بگونه ای كه سر هم سطح و یا پایینتر از تنه باشد . این وضعییت مانع آسپیراسیون ترشحا ت بخصوص هنگام استفراغ میشود .
۳) باز كردن و آزاد كردن لباسهای تنگ
۴) بازكردن دهان كلید شده اگر زبان تحت فشارنباشد توصیه نمیشود . باید از گذاشتن اجسام سخت بین دندانها خودداری كرد زیرا احتمال آسیب به لثه و دندانها وجود دارد .
۵) دوركردن بیمار از محل خطرناك و یا كنار گذاشتن اجسامی كه در هنگام حركات اندامها باعث صدمه شود, توصیه میشود .
۶) هرگز سعی در جلوگیری از تشنج نشود .
۷) سیلی زدن , نیشگون گرفتن و یا هر تحریكی در جهت توقف تشنج توصیه نمیشود .
۸) گرفتن شیرخوار زیر شیر آب سرد ممنوع است.

۹) تجویز داروی ضد تشنج ركتال
۱۰) زمان شروع تشنج را یادداشت نمود و اگر از ۵ دقیقه متجاوز شد سریعا به پزشك مراجعه شود و در اورژانس به عنوان استاتوس درمان گردد.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.