نکاتی برای کم خون ها در هوای آلوده

خرید ادکلن

نکاتی برای کم خون ها در هوای آلوده

کم خون ها در هوای آلوده افراد دچار کم‌خونی بیشتر در معرض خطر آلودگی هوا هستند و این موضوع عوارض بیشتری برای آن ها دارد و رعایت نکات تغذیه‌ای می‌تواند در بهبود آن ها مؤثر واقع شود.استفاده از انار، آب انار و مرکبات به دلیل داشتن ویتامین C و آنتی‌اکسیدان فراوان، سیستم ایمنی را تقویت می کند و برای مقابله با آلودگی در بدن مؤثر است. همچنین مصرف شیر کم‌چرب در این زمینه توصیه می‌شود.خواب راحت و عمیق، پرهیز از شب‌بیداری و صبح خوابیدن در دفع سموم بدن مؤثر است همچنین افراد باید در روزهایی که هوا آلوده است از ورزش صبحگاهی بپرهیزند و در زمان پاک بودن هوا، ورزش‌های لازم را انجام دهند.

کم خون ها در هوای آلوده

آلودگی هوا

استفاده از مراکز ورزشی سرپوشیده یا ورزش در منزل نیز در این شرایط بیشتر توصیه می‌شود. این موضوع سبب ترشح هورمون کورتیزول می شود و توان دفاعی بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد بنابر این توصیه می‌کنیم افراد از اضطراب و استرس دوری کنند.استفاده از مغز دانه‌ها هر چند به میزان بسیار اندک در تقویت سیستم ایمنی مؤثر بوده و افراد بهتر است به جای استفاده از انواع فست‌فود، مواد غذایی مفید را مصرف کنند.‌نوشیدن آب در این شرایط مفید است البته نباید چند لیوان آب پشت سر هم مصرف شود بلکه آب را باید جرعه جرعه و به مرور در طول روز استفاده کرد. 60 درصد بدن ما از آب ساخته شده و تمام مواد مغذی بدن به صورت محلول در آب جذب می‌شود. همچنین دفع سموم از بدن با مصرف بیشتر آب، بهتر امکان پذیر است.
آلودگی هوا بر پوست چه تاثیری دارد؟دانشمندان در پژوهش های مختلف به این نتیجه رسیده اند که مواجهه مزمن با ذرات معلق موجود در هوا ناشی از ترافیک و آلودگی هوا ارتباط قابل توجهی با پیری زودرس پوست دارد.

اخیرا موضوع پر بحث «آلودگی هوا» در میان مردم سر و صدای زیادی به پا کرده است. آلودگی هوا که دیگر جزئی از زندگی ما ایرانی ها شده حاصل ماشینی شدن دنیای امروزه ست و آثار زیان بار آن نه تنها قلب و ریه ها را مورد هدف قرار می دهد، بلکه بر دیگر اعضا بدن به ویژه پوست که بزرگترین ارگان بدن و مهم ترین سد دفاعی در مقابل عوامل بیماری زای محیطی است نیز اثر سوء در پی دارد.دکتر علیرضا فیروز، رئیس مرکز آموزش پژوهش های بیماری های پوستی و جذام، گفت: آلودگی هوا بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی منجر به 307 میلیون مرگ در سراسر دنیا در سال 2012 شده است. آلاینده های هوا به دو گروه اصلی تقسیم می شوند. ذرات ریز (PM) و گازها (O2 ، CO ، SO2 ، NO ، NO2 ، NOX2 ). ذرات ریز به طور معمول توسط احتراق و ذرات درشت تر به دنبال پروسه های مکانیکی ایجاد می شود و به صورت ذرات گردو غبار توسط باد در هوا به حالت تعلیق قرار می گیرند.

با وجودی که مطالعات متعددی در زمینه ارتباط بین آلودگی هوا و سلامت انسان صورت گرفته، ولی در حال حاضر تحقیقات بسیار اندکی در مورد اثرات سوء آلودگی هوا بر پوست موجود است. پوست، مانند ریه، به عنوان حد فاصلی بین بدن و اتمسفر اطراف قرار دارد و به عنوان اولین محل تماس با الاینده های هوا به شمار می آید.در سال 2010 دانشمندان نشان داده اند که مواجهه مزمن با ذرات معلق موجود در هوا ناشی از ترافیک ،ارتباط قابل توجهی با پیری زودرس پوست دارد. در این مطالعه قوی ترین ارتباط ذرات معلق در هوا با ایجاد لکه های تیره در پوست بود. آنها همچنین نشان دادند که تماس با دوده، ترکیبی از ذرات کربن که توسط هیدروکربن های پلی آروماتیک aromatic hydrocarbon یا arene پوشیده شده است، قوی ترین ارتباط را با پیری زودرس پوست دارد.هر کدام از آلاینده های هوا احتمالا تاثیر توکسیک(نوعی‌ مسمومیت‌ خونی‌ در اثر سموم‌ آزاد شده‌) اختصاصی را روی پوست دارند. از لحاظ تئوری اثرات سمی آلاینده های هوا روی پوست می تواند به علت اثرات از خارج به داخل ( نفوذ آلاینده های هوا به پوست و اتصال آن به سطح پوست) و یا ناشی از مکانیسم داخل به خارج باشد.مواجهه با ذرات معلق در هوا، ممکن است از طریق سیستمیک هم به پوست آسیب برساند و یک فرضیه مبنی بر نفوذ ذرات به ریه و به دنبال آن ورود به گردش خون و اثر روی پوست از این راه است. فرضیه دیگر بر اساس ایجاد واکنش التهابی در ریه است که این واکنش التهابی منجر به واکنش های سیستمیک می شود که ممکن است پوست را تحت تاثیر قراردهد.

تاثیر آلودگی هوا بر پوست + مراقبت از پوست در هوای آلوده

پدیده پیری پوست به دنبال مجموعه ای از فاکتورهای داخلی و خارجی اتفاق می افتد و از آنجایی که فاکتورهای خارجی قابل تغییر هستند، قابلیت پیشگیری یا تعدیل این فاکتورها وجود دارد. تا مدتها تغییرات پیری پوست ناشی از فاکتورهای خارجی را به طور عمده مربوط به مواجه با اشعه خورشید می دانستند ولی اخیرا شواهدی مبنی بر نقش سایر فاکتورهای محیطی به ویژه مواجه پوست با دود سیگار به عنوان یک فاکتور مستقل در پیری پوست مطرح است .علاوه بر اثرات سوء آلودگی هوا بر سلامت کلی پوست و پیری زودرس پوست، ارتباط آن با برخی از بیماریهای پوستی از جمله کهیر و اگزمای آتوپیک* Atopic eczema (یکی از شایع ترین انواع اگزما) نیز گزارش شده است. در مطالعه ای که در رابطه با تاثیر آلاینده های هوا از جمله ازون، دی اکسیدنیتروژن و ذرات ریز معلق در هوا بر کهیر انجام شد، ارتباط مثبت قابل توجهی بین کیفیت هوا و کهیر نشان داد . در این تحقیق که با هدف ارزیابی ارتباط تغییرات کوتاه مدت در فهرست کیفیت سلامت هوا با مراجعه به اورژانس بیمارستانهای منطقه ویندسور کانادا انجام شد2905، بیمار که به علت کهیر در فاصله سالهای 2004 تا 2010 به اورژانس مراجعه داشتند ارزیابی شدند. نتایج قابل توجه و مثبتی بین سطح فهرست کیفیت سلامت هوا و مراجعین به اورژانس به علت کهیر به دست آمد.

از آنجا که شواهدی مبنی بر افزایش اثرات سوء آلاینده های هوا به دنبال مواجهه با اشعه ماورای بنفش موجود است، روشهای محافظتی در برابر نورخورشید هم از جمله راهکارهای کاهش آسیب پوستی ناشی از آلودگی هوا نیز محسوب می شود.افراد استفاده از شوینده ها از جمله شامپو و ژل های شستشو جهت پاکسازی پوست از آلاینده ها را در نظر بگیرند، پوست خود را با استفاده از کرم های محافظتی یا کرم پودرها محافظت کنند، استفاده مداوم از امولینت ها(مواد نرم کننده پوست) جهت حفظ و بازسازی عملکرد سد پوستی و در آخر پرهیز از شستشوی بیش از حد پوست که منجر به آسیب عملکرد حفاظتی سد پوستی می شود.

آلودگی هوا و تاثیر آن بر قسمت های مختلف بدن
پزشکان برمبنای تحقیقات صورت گرفته معتقدند که آلاینده‌های موجود در هوا به‌طور مستقیم بر سلامتی افراد تأثیر می‌گذارد و عوارضی ایجاد می‌کند که تا سالیان طولانی گریبانگیر آنها می‌شود.طبق نتایج تحقیقات سازمان‌های بین‌المللی، آلودگی‌ها به‌ویژه آلودگی هوا در بروز انواع بیماری‌های غیرواگیر و در مواردی صعب‌العلاج مانند سرطان‌ها نقش موثری دارد.علاوه‌بر این، به‌گفته متخصصان و دست‌اندرکاران بهداشت و سلامت جامعه، پدیده آلودگی هوا بر دستگاه‌های داخلی بدن همچون دستگاه قلبی و عروقی و تنفسی و همچنین اندام‌های خارجی مانند چشم و پوست که به‌طور مستقیم در معرض آلودگی هوا قرار می‌گیرند، اثرات مخربی دارد.

آلودگی هوا و سرطان
به‌گفته دکتر محمد اسماعیل اکبری، رئیس مرکز تحقیقات سرطان، آلودگی هوا عامل بروز سرطان است؛ سازمان بهداشت جهانی در اکتبر ‌سال ٢٠٠٦ پس از ١٥‌سال تحقیقات اعلام کرد که آلودگی هوا در بروز سرطان موثر است.مشکل کنونی آلودگی هوا در ایران وجود ذرات معلق هوا است که یکی از عوامل ایجاد‌ کننده آن مصرف سوخت غیراستاندارد در خودروها و نیروگاه‌ها است.طبق نتایج یکی از مطالعات صورت گرفته در ایران روی افراد شاغل در چهارراه‌ها که ساعاتی از عمر خود را در این مکان‌ها می‌گذرانند، مشخص شده که حتی برخی ژن‌های این افراد به دلیل آلودگی هوا تغییر یافته و حتی خلقیات آنها نیز تغییر کرده است.به‌طورکلی ٥ مورد به‌عنوان عامل بروز ٨٩‌درصد از مرگ و میرها در ایران شناخته شده است که به ترتیب شامل بیماری‌های قلبی – عروقی، حوادث (تصادفات رانندگی، غرق شدگی و سوختگی‌ها)، سرطان‌ها، بیماری‌های هنگام تولد و بیماری‌های ریوی است که بر این اساس یکی از علل بروز‌ درصد بالایی از مرگ و میرها بیماری‌های ریوی است که تعداد قابل توجهی از آن بر اثر آلودگی‌های هوا بروز می‌کند.

کم خون ها در هوای آلوده

میزان مرگ‌ومیر ناشی از سرطان
به‌گفته دکتر علی قنبری مطلق، رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی براساس آمار اعلام شده، ٧٢,٣ نفر از هر ١٠٠‌هزار نفر جمعیت مردان جهان و ٧٩ نفر از هر ١٠٠‌هزار نفر جمعیت زنان در جهان سالانه به سرطان مبتلا می‌شوند. میزان بروز سرطان در ایران نیز بین هر ١٠٠‌هزار جمعیت مردان ١٢٣ نفر و در هر ١٠٠‌هزار نفر زنان ١٣٢ نفر است.میزان مرگ‌ومیر ناشی از سرطان نیز روبه افزایش است و به طورکلی ١٢‌درصد از کل علل مرگ‌ومیر در زنان و مردان در جهان به علت سرطان است. میزان٦,٧‌میلیون نفر در ‌سال ٢٠٠٨ بر اثر ابتلا به سرطان جان خود را از دست داده‌اند و این میزان در‌ سال ٢٠١٢ به ٨.٢‌ میلیون نفر رسید.١٤‌درصد مرگ‌ومیرها در ایران به دلیل سرطان اتفاق می‌افتد این درحالی است که این آمار در جهان ١٢‌درصد است.

همچنین به گفته دکتر مسعود اسلامی، دبیر انجمن آترو اسکلروز ایران (تصلب شرایین)، براساس آمار مرگ ناشی از آلودگی هوا در‌ سال ١٣٩١ در تهران با سقوط هواپیمای مسافری در هر هفته برابری می‌کند؛ در این ‌سال بین ٢‌هزار و ٤٠٠ تا ٤‌هزار و ٨٠٠ نفر بر اثر آلودگی هوا فوت کرده‌اند.در رابطه با تاثیرات ژنتیکی آلودگی هوا در دوران جنینی مطالعات زیادی صورت نگرفته اما مطالعات نشان داده است آلودگی هوا می‌تواند ژن مسئول بیماری اوتیسم را فعال کند و سبب بروز این بیماری در افراد شود. به همین دلیل در سال‌های اخیر شاهد افزایش ابتلای کودکان به بیماری اوتیسم ناشی از آلودگی هوا بوده‌ایم.عوارض قلبی ناشی از آلودگی هوا به صورت تنگی عروق کرونر، سکته‌های قلبی، نارسایی‌های قلبی و تشدید ضربان بروز می‌کند که در مواردی می‌تواند منجر به مرگ شود.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.